Download Nigerian Airforce Recruitment Past Questions and Answers PDF 2024

Nigerian Airforce Recruitment Past Questions and Answers PDF Download. This article is to help candidates who are seeking for Airforce Past questions and answer to enable you prepare for the aptitude test examination which is scheduled to hold very soon.

Nigerian Airforce Recruitment Past Questions PDF

If you are among those that applied for the Nigerian Airforce recruitment. Then begin to prepare for the computer based test exam by getting your own copy of the Nigerian Airforce past questions and answers.

The Nigerian Airforce Recruitment past questions will give you a hint of how their questions are structured. And if you are smart enough, you will know which questions occur frequently. Any question you see that occurs frequently should be treated and mastered.

According from the information gathered from those that have written the test, they said the exams is computer based test (CBT) type. The test was paper based then but is subject to change for this current recruitment.

Calculator aren’t allow. It’s divided into 4 sections, 40 minutes each, 40 questions per section.

To succeed in the test, you must be fast and able to minimize your mistakes and error as possible.

Based on Nigerian Airforce Past questions, the questions will be based on Mathematics, English Language, and General paper.

1. English Language

Most questions from English Language came from Consonant sound, Vowel sound, Nearest in meaning, Opposite in meaning, Synonyms, adjective, Verbs.

2. Mathematics

Majority of maths questions came from probability, permutation and combination, partial and impartial fractions, logarithm, mean, median, mode and range.

3. General paper

The questions from this part are majorly current affairs. Some of the question that came out last year include:

  1. Which country was formerly known as gold Coast
  2. Who ruled as a military ruler the longest
  3. Which of this isn’t located in the southern Africa (a) South Africa (b) Gambia (c) Cape Verde (d) none of the above
  4. Know the Governors of each state, CBN governor

Nigerian Airforce Recruitment Past questions PDF

We took time to compile this Nigerian Airforce past questions so be rest assured you are getting the correct version. Ensure you download Airforce test questions from the link provided below.

Sample of Nigerian Airforce Past Questions

1. Which of the following will sink when placed on water?

(a) Ball

(b) Plastic Cup

(c) Balloon

(d) Eraser

Ans: D

2. The following are domestic birds except

(a) Duck

(b) Pigeon

(c) Turkey

(d) Vulture

Ans: D

3. A boy buys a biscuit for N4 and sells it at a profit of 20%. Find the actual price and the selling price?

(a) i =N1.00k, ii = N5.00k

(b) i = 60k, ii = N4.40k

(c) i = 80k, ii = N4.80k

(d) i = 50k, ii = N4.50k

Ans: C

4. A labourer is paid N5,400:00k per month. What is his total salary in 1 3/4years?
(a) N113,40:00

(b) N64,800:00

(c) N97,200:00

(d) N129,600:00

Ans: A

5. A man buys recharge card for N500. He sells it for N430. What is the percentage loss?

(a) 7%

(b) 9%

(c) 14%

(d) 20%

Ans: C

6. The title of the traditional ruler of Benin is called ________

(a) Obi

(b) Obong

(c) Oba

(d) Igwe

Ans: C

7. Abuja officially replaced Lagos as capital of Nigeria in ________

(a) 1992

(b) 1996

(c) 1998

(d) 1991

Ans: D

8. The highest court in Nigeria is the _______
(a) Federal High Court

(b) Supreme Court

(c) Federal Court

(d) Sharia Court

Ans: B

9. The rotation of the earth on its axis causes?
(a) Autumn and Winter

(b) Wet and dry seasons

(c) Summer and water

(d) Dawn and Twilight

Ans: D

10. The earth is the _______
(a) Closest planet to the sun

(b) 2nd closest to the sun

(c) 3rd closest to the sun

(d) 4th closest to the sun

Ans: C

11. Naira is to Nigeria as ______ is to India

(a) Yen

(b) France

(c) Rupee

(d) Dupee

Ans: C

12. Collection of different human organs working as a unit is referred to as _______
(a) Tissue

(b) Cell

(c) System

(d) Skeleton

Ans: C

13. A body of shallow sea water or brackish water separated from the sea by some form of bamer is called _______
(a) Nile’s Valley

(b) Lagoon

(c) Greeks

(d) Oasis

Ans: B

If you are interested in getting the newly updated Airforce recruitment past question and answer, then follow the procedures below to get your copy.

How to Get Nigerian Airforce Past Questions and Answers

Pay N2,000 (Two Thousand Naira) into the Account Below (Mobile Transfer is Accepted):

Account Number: 0341259937

Bank Name: Guaranty Trust Bank (GTBank)

Account Name: Thompson Inyang Etete

After payment send us your email address and depositors name via WhatsApp 07085608069 so we can forward the PDF to you. Thanks for your patronage.

If you see the materials useful please share this link to your friends and love ones.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *